TADY A TEĎ: hoř!

3. 4. 2023

Postní doba, pro kterou jsme vytvořili modlitebního průvodce TADY A TEĎ. končí, to ale neznamená, že bychom se měli zastavit i my.

S poditulem HOŘ! jsme pro tebe připravili pokračování i na radostnou dobu velikonoční! Tentokrát se bude opírat o texty evangelia pro daný den a každý týden se zaměříme na jeden ze sedmi darů Ducha svatého. A tak budeme pokračovat až do Letnic – Seslání Ducha svatého. 

Stahuj tady a teď. 

Průvodce si můžeš vytisknout, vystříhat a nalepit do deníku, nebo si jej nechat v mobilu – přesně tak, jak ti to bude vyhovovat. Oproti postní edici je o kousek obsáhlejší. Na každý den najdeš v materiálech souřadnice k úryvku evangelia a otázky, které tě můžou navést v rozjímání. Během celého týdne tě bude provázet modlitba k Duchu svatému. Na druhé straně bude k dispozici zamyšlení papeže Františka a otázky pro sdílení ve společenství. Pro inspiraci a připomínku bude také každý den v našich stories vycházet část úryvku se zamyšlením. 

Během postníh období vzniklo několik společenství, ve kterých se (nejen) mladí jednou za týden vzájemně sdíleli a povbuzovali v modlitbě. Zveme tedy i tebe, abys vytvořil skupinku, kde se budete moc vzájemně inspirovat a společně kráčet za Bohem a očekávat – jako učedníci – vylití Ducha svatého, který s jistotou dá tvému životu nový rozměr. Volejme společně k Bohu, aby uzdravil, probudil a obnovil naše srdce i celou zemi.