Duchovní inspirace ze zahraničí

25. 1. 2021

Sociální sítě jsou dobrý sluha, ale špatný pán. Je důležité sociální sítě používat k dobru. Bůh si může použít všechno a věřím, že mediální prostor je velkým prostředkem pro to, aby se evangelium šířilo.  V tomto článku vám nabízím pár zahraničních tvůrců, kteří právě používají youtube pro evangelizaci. Najdete zde převážně katolicky zaměřené kanály, ale nebála jsem se sáhnout i po ostatních křesťansky zaměřených tvůrcích. Omlouvám se těm z vás, pro které je angličtina bariérou, ale na druhou stranu to můžete vzít jako výzvu proniknout do tajů angličtiny pomocí titulků.

Ascension Presents

https://www.youtube.com/channel/UCVdGX3N-WIJ5nUvklBTNhAw/videos

Posilni svou víru, získej odpovědi na náročné otázky a objev Pravdu skrze zábavná a informacemi nabitá videa. Tenhle popis skvěle vystihuje kanál, na kterém prezentují svá videa kněží, řeholníci a manželské páry na témata, která hýbou světem či duchovním a církevním životem. Jak rozpoznat nezdravé vztahy, jak si najít více času na modlitbu, či jaké je nebezpečí v soutěživosti, to vše a mnohé další můžete najít zde.

Nate and Sutton

https://www.youtube.com/channel/UCdY3Sgxm_ay3bu_lk70zL0w

Mladý manželský pár, který se pomocí vlogů snaží šířit pravdu, lásku a inspiraci. Jsou zaměřeni na rodinný a partnerský život a různé situace z jejich života. Jaké jsou hranice v chození nebo svědectví o pornografii jsou videa, kterými můžou zaujmout i tebe. Mluví prakticky a jasně ze svých zkušeností.

Gabi After Hours

https://www.youtube.com/channel/UCukr20DPEICYc6nRLGvf9Bg

Gabriel vytváří kontent, který vysvětluje, v co jako katolíci věřím. Na tomto kanále najdete videa o síle adorace, mariánské spiritualitě a andělech. Zaujmout může průvodce křesťanskými dárky či svědectví o síle ticha.

Emily Wilson

https://www.youtube.com/channel/UCTIYEolY2LvJSqzpFNBcn1w

Emily je maminkou dvou synů. Své působení na sociálních sítích vnímá jako prostředek k tomu, aby mohla inspirovat ženy v tom, jak můžou žít své vztahy v pravdě a lásce. Na svém kanálu odpovídá na otázky, hovoří v krátkých zamyšleních tom, co to znamená být ženou v rámci všech vztahů – k sobě, druhým a k Bohu.

A Catholic Mom's Life

https://www.youtube.com/channel/UCBPwe61hWru6AN8ZzyY-KwA

Heather je manželkou a maminkou tří synů a dvou dcer. Snaží se, aby její kanál inspiroval lidi v prohlubování vztahu s Bohem. Její videa obsahují témata od věcí víry, svědectví, životního stylu, PPR, rodiny, po módu, manželství, recepty a sem a tam i běžných vlogů z života.

Mrs Midwest

https://www.youtube.com/channel/UCOYm0tm472SIMVan6KSOuKg

Mrs. Midwest aneb Caitlyn, která píše blog a má youtube kanál s cílem předat ženám svou zkušenost s tím, co to vůbec znamená být ženou po všech stránkách v našem dnešním světě. Jako manželka a žena v domácnosti se snaží pomoci ženám najít přirozenou ženskost skrze diskuzi o stylu, myšlení a vztazích.

Breaking In The Habit

https://www.youtube.com/channel/UCDcdVPVsJRxAVKq4vY0NYeg

Kněz a řeholník Casey Cole nabízí katolickou a františkánskou perspektivu pro křesťany, kteří chtějí více poznat, co to znamená být Kristovým učedníkem v různých oblastech. Zůstala Panna Maria vždy pannou, či zda je vakcína na kovid etická a jaký je rozdíl mezi katolickou a protestantskou Biblí

What Laura likes                                                                                                           

https://www.youtube.com/channel/UCmIZ0j2VDUEBL7s0PaEEwGQ    

U Laury najdete kontent obsahující videa ohledně katolicismu a víry, minimalismu, manželství, mateřství. Momentálně se bude stěhovat se svým manželem, který je voják z USA do Německa a sdílí i věci týkající se této cesty nebo třeba toho, jak prožívat Vánoce či jak probíhá uzdravování z úzkostí.

autor: Klára Němcová