Společně do Lisabonu | SDM 2023

18. 12. 2022

Papež František nás vyzývá k setkání s mladými z celého světa a zve do Lisabonu na začátku srpna 2023. Celosvětové setkání mládeže se uskuteční v portugalském hlavním městě ve dnech 1.–8. srpna, předprogram Dny v dicézích od 26. do 31. července. 

PODPORA BISKUPA MARTINA
Apoštolský administrátor Mons. Martin David se rozhodl podpořit mladé, kteří se rozhodnou vyrazit na SDM do Lisabonu, finanční částkou 2 000 Kč na osobu. V případě sourozenců dostane druhý sourozenec podporu 3 000 Kč (celkem tedy 5 000 Kč na rodinu). O podporu není třeba žádat, pošle se automaticky Sekci pro mládež za všechny, kteří se přihlásí za ostravsko-opavskou diecézi. 

SPOLEČNĚ Z OSTRAVSKO-OPAVSKÉ DIECÉZE
"Není dobré, aby člověk byl sám." A ani aby tak cestoval. Jako alternativu dražších hromadných letenek se Biskupství ostravsko-opavské ve spolupráci s Diecézním centrem mládeže rozhodlo nabídnout pro cestu z naší diecéze autobusovou dopravu. Předpokládaná cena za cestu na hlavní program a zpátky je 5 000 Kč, při účasti i na předprogramu (Dnech v diecézích) 6 500 Kč.

Vypraveny by měly být dva autobusy - jeden vyrazí dřív s účastníky, přihlášenými na Dny v diecézích a vrátí se po skončení celého SDM, druhý pojede pouze na hlavní program a poté zpátky. Autobusy budou vypraveny podle zájmu přihlášených - podmínkou realizace cesty autobusem je jeho naplnění.
Podrobnější informace o přesném datu odjezdu/příjezdu a doplňkové přihlašování zveřejníme v lednu.

Cesta autobusem nepatří mezi nejrychlejší způsoby, jak se dostat do Lisabonu, ale zato nabízí možnost vytvořit super partu lidí, se kterou pak můžeme naplno prožít celé setkání. 


PŘIHLAŠOVÁNÍ
Veškeré podrobnosti k přihlašování jsou k dispozici na svetovednymladeze.cz, kde najdete i přihlášku. Doporučujeme přihlásit se bez dopravy a využít možnost společné autobusové dopravy z DOO, nebo si koupit vlastní letenku (případně v menší skupince kamarádů). Sekce pro mládež připravila tipy na nákup letenek. V případě nákupu vlastní letenky je třeba počítat s nutnostní zařízení si dopravy na Dny v diecézích a do Lisabonu. 
Při přihlášení a zaplacení zálohy 5 000,- Kč do 20. prosince dostanete slevu na poutnický balíček ve výši 1 000,- Kč.